PASTA DE

QUALITAT SUBLIM ELABORADA AMB SÈMOLA DE BLAT DUR I AIGUA TERMAL DE CALDES DE MONTBUI

Historia   |  El secret   |   Visita’ns   |   Contacte

© 2011 Pastes Sanmartí S.L.

Carrer Barcelona 40, (plaça de l’església) 08140 Caldes de Montbui

Barcelona (SPAIN)


T. 93 865 01 96 - info@pastes-sanmarti.com

Com arribar (Google maps)


Fideuers des de 1700

La família Sanmartí té un passat històric que es remunta al segle XVIII.

L'any 1700 l'Isidre Sanmartí fou el primer en experimentar les propietats de la transformació del blat en farina i de la barreja d'aquesta amb aigua calenta. S'obtenia una massa que convenientment elaborada era apta pel consum immediat. El problema era que no es conservava massa temps ja que es quedava rígida en el transcurs de les hores.


Així doncs, els Sanmartí van començar a tractar la massa de forma i textura inventant-se un aparell de fusta amb uns orificis de sortida pels quals apretant molt fort la massa sortia en forma d'uns filets, actualment tallarines o espagueti.


Aquests fils, deixant-los assecar convenientment tenien una durada molt llarga ja que la pasta un cop seca podia guardar-se i desprès posant-la amb aigua calenta i bullint-la s'estovava i era apta pel consum.  D'aquí van néixer els fideuers SANMARTÍ de Caldes de Montbui.

Les següents generacions van ser en Carles Sanmartí i Caselles  (la segona) i en Josep Sanmartí i Castellà, ( la tercera).  La quarta generació de la família Sanmartí , fou 1'any 1855, quan Jaume Sanmartí i Farreras consta oficialment en els registres de 1'Ajuntament d'aquesta població com a fabricant de pastes per a sopa.


En Josep Sanmartí i Cladelles, fora la cinquena generació. Però ja la sisena generació es va adonar que la pasta tenia un futur comercial molt bo. En Jaume Sanmartí i Samsó "l'Avi" va començar una nova projecció, que el seu fill en Josep Sanmartí i Casabayó juntament amb la seva esposa, que per raó de viudetat va assumir el negoci, va donar 1'empenta necessària, incorporant la darrera tecnologia del moment, així com les instal·lacions necessàries per fer de 1'empresa entre els anys 1940 i 1975 una línea competitiva en aquell moment.


A partir de 1'agost del 1998, Eulàlia Rifé i Catafau, vídua de Josep Sanmartí i Casabayó deixa al capdavant del negoci al seu fill Carles Sanmartí i Rifé , qui continuarà amb la línia conservadora de la família, incorporant nova maquinària i tecnologia per poder rendibilitzar el negoci, sense oblidar el procés artesanal i molt costós d'elaboració i assecatge.


L'octubre de 2003, La Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Barcelona, atorga el reconeixement públic pels més de tres segles d'existència de la família i empresa PASTES SANMARTÍ

Historia   |  El secret   |   Visita’ns   |   Contacte

Ambar Durum

Espagueti en presentació caixa